Alla inlägg under november 2010

Av Tessan - 18 november 2010 10:46

Sista dagen med Lajsa, Sista dagen med Therese..


Sista dagen med barnvakt som hämtar på dagis!!!

Av Tessan - 17 november 2010 22:04

Är det inte så att om man röker så tappar man en del av lukt och smaksinnet?


Hur kan det komma sej att så många kockar röker så mycket? Tänker speciellt på de i Hells Kitchen som är där för att vinna sin dröm, och så sitter de och röker som borstbindare och riskerar att tappa smak och lukt som jag trodde var de viktigaste egenskaper hos en kock....


Men visst är det vanligt i restaurangbranschen med folk som röker...

Av Tessan - 17 november 2010 21:30

Ååå va fin min säng blev! Vi skulle ju köpa en vit säng men jag kunde inte bestämma vilken så jag tror att min kille tröttnade. Han slängde lite utmattat ur sej; ska vi inte måla den vit då? Och JO det var nog den bästa lösningen av alla. Det blev ju jättebra, bara tapeter kvar nu.. Min kille blir nog lite trött på mej, men det blir ju så braaa!!

Av Tessan - 17 november 2010 16:50

Onsdag idag, tisdag igår.


Igår var vi på utvecklingssamtal på dagis. Det är ju strålande när man har en lite kille som är helt fantastisk. Han tycker så mycket om alla och alla tycker om honom. Han är jätteduktig på att äta, gå på toa och leka snällt med de andra barnen. Han uttrycker sej klanderfritt och är jätteduktig på att berätta oc´h förklara vad han menar och vill. Jag skulle kunna mala på forever! Hoppas det fortsätter så här i hans utveckling!

Vi pratade mycket om samspelet föräldrar och barn, 15 timmars regeln och hur vi ska lägga upp mitt havandeskap. Vi är alla helt överrens vilket känns hur skönt som helst!

Det mest känslosamma och rörande var när fröken, som jag har stor respekt och förtroende för sa ; Man önskar att fler föräldrar var som ni..

Behöver jag förklara hur mycket det värmde mitt hjärta?? Hade svårt att hålla tårarna tillbaka men jag lyckades.


Vet ni förresten att det är många barn som går på dagis 50 (!) timmar i veckan??


Sen var jag och Pyret till barnmorskan en sväng! Lyssnade hjärtljud 132 (pojkljud, jag vet) tog blodsocker med strålande resultat (puh) och ingen äggvita. Vi mår bra båda två och det är ju super!


När jag kommer hem från jobbet idag är min säng vit istället för brun, mina grabbar har bakat och jag kan slänga mej i soffan en stund!

Micke har varit ledig i två dagar och jag tror han har käkat c-vitamin, som han har hållt på med allt! Mat, städat, målat, varit ute och åkt pulka med Virre, you name it!


Nu är kaffet slut, och rasten med det så jag drar! Välkommen åter ikväll! Richter for president!

Av Tessan - 15 november 2010 20:37

Nu kommer det massa snö! Hoppas det får ligga kvar så vi slipper slask, jag har alldeles för dåliga skor för slask och med så kort tid kvar med svällda fötter så känns det som onödiga pengar att köpa nya.


Bebis har varit galen idag, det är så härligt! Jag ska försöka njuta nu av att vara gravid och känna alla sparkar, vem vet? Stor chans att det är sista gången jag är gravid.


Vecka 33

Barnet:

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Av Tessan - 15 november 2010 18:29

Nu längtar jag hem lite..


Till min Virre...

  


Världens bästa Virre.. 

Av Tessan - 15 november 2010 16:23

Nu mina kära vänner har sista veckan börjat. Känns som jag finner mer och mer ro i att faktiskt få gå hem och ägna mej åt det jag ska göra; föda barn, ta hand om barn.


Jag längtar efter att få vara hemma med Victor, längtar efter att få vänta in julen tillsammans med mina killar.


Min första vecka hemma kommer nog bli lugn. På måndagen är vi lediga alla tre, på tisdagen lämnar jag nog Victor en stund på dagis. Själv kommer jag nog sitta i soffan och gråta över omställningen. Jag vet ju inte nå vad som väntar.


Första veckan vill jag bara vara. Inte ha några tider alls att passa, inte vara tvungen att åka nånstans, inte vara tvungen till nåt. Jag har saker hemma jag har planerat att göra och lite extra kärlek jag ska lägga på framförallt Victors rum. Så om jag inte vill umgås eller vara trevlig, om jag bara vill vara själv, så menar jag inget illa med det.


Har lite rutingrejer med Victor som jag äntligen kommer kunna ta tag i. Handlar både om mat och sovvanor. Äntligen ska det bli dax att få rutiner i vårat liv. Första tiden kommer bli inrutad, ungefär som att ha en bebis men det får lov att bli så för att det ska bli lugn och ro hos oss på kvällarna. Jag orkar inte vara uppe med honom till både nio och halv tio. Små barn ska sova tidigt och vakna tidigt.

Av Tessan - 13 november 2010 22:55

Ovido - Quiz & Flashcards