Alla inlägg under november 2010

Av Tessan - 28 november 2010 11:04

Jag har glömt att köpa mossa. Får göra det under dagen. Vi får se om vi åker ner på stan en sväng, Virre har varit lite knepig på morgonen men nu verkar han må bra igen. Han vägrar äta. Det är lite stressande när han har ätit så bra hela veckan.


Jag är trött idag. Vaknade inatt och hade jätteont i huvet och har lite ont idag också. Får bli lite kaffe nu snart och i värsta fall en alvedon om det inte ger sej.


Det går upp för mej mer och mer att det inte står på innan bebis kommer. Jag tycker det känns så långt borta, men Micke och flera runt mej försöker tappert få mej att inse att det är snart. Jag har på nåt sätt vant mej. Det är såhär jag ser ut och det känns som om det är så här jag ska se ut.

Tänk sen när jag får tillbaka min kropp och kan titta på bebisen bredvid mej istället. Att kunna ta på mej skorna utan att få andnöd, torka mej i rumpan utan att sträcka axeln ur led, sova på mage. Att orka bära Virre och ligga på golvet och leka med honom som Micke kan göra, jag klarar inga längre stunder utan ischias.


Micke höll på med tapeten igår! Det blir såå bra! Bilder kommer bara jag orkar ladda in dom!

Av Tessan - 27 november 2010 18:24

Kanske det här till sovrummet..


Zooma


Det kommer bli vitt, svart och grått därinne...


Vad tycker ni??

Av Tessan - 27 november 2010 15:56

Lite nya ljus, lite nya gardiner, ljusstakarna i fönstren. Mysigt. Jag och Virre sitter och dricker kaffe, han julmust och äter pepparkakor. Han är helt galen i pepparkakor.


Imorgon blir det ner på stan en sväng på julskyltning. Brukar alltid jobba då, men iår ska jag gå och titta på tomtar! Har en liten lista från Clas Ohlson som ska inhandlas också. Här ska julpyntas. Behöver två nya stakar eller stjärnor, men tycker inte att jag har hittat någon nånstans som jag fastnat för..


Klockan är 16 men det känns som kväll för det är så mörkt. Jag tände lite ljus här hemma och då sprang Virre runt och stängde av varenda lampa för han ville ha mysigt. Inte mej emot. Soff mys är det bästa jag vet!!

Av Tessan - 26 november 2010 19:16

Nu har jag bestämt tapet! Micke har börjat med den, men det jäklades lite. Jag tror till 100% att min kille fixar till det så det blir så bra som jag vill ha det. Han har inte gjort mej besviken i nåt av de andra rummen hittills.

Av Tessan - 26 november 2010 11:04

Snorig och nysig Virre idag. Tur jag höll honom hemma. Han är lite rosig på kinderna också så lite feber har han nog.


Igår var vi till säter på lite minikalas. Kevin fyllde 8 år, stora killen och han bjöd på tårta! Mums!

Väldigt trevligt att komma iväg och prata lite skit och barnen fick leka. Det är så skönt med folk som man inte sett på länge men när man ses så är allt som vanligt och som det ska.


På vägen hem var vi förbi kyrkogården och skulle tända ljus för mormor och morfar men det gick inte, de bara slocknade och blåstes ut hela tiden. Synd, men inget att göra åt.


Första gången jag var i säter sedan mormor gick bort tror jag. Konstigt. Kollade mot hennes lägenhet men det var svart där. Lika bra var väl det. Konstigt att tänka att livet går vidare där inne utan att hon är där. Märkligt också att åka till säter utan att hälsa på henne. Trodde det skulle kännas bättre nån gång, men jag saknar henne fortfarande så det gör ont. Drömde sen om henne inatt och vaknade och var jätteledsen. Vet inte hur jag ska komma över att hon inte kommer få se vårat nya barn.

Jag är tacksam över att ha fått sett lyckan i hennes ögon över att ha fått träffa Victor. Alla skratt med och åt honom och hur glad hon alltid blev när man ringde eller hälsade på. Det är det jag får tänka på.


Idag får advent flytta in i matsalen. Det blir fint. Jag skulle behöva nya blommor runt om i hela huset, mina ser för taskiga ut. Kanske får ta tag i det...

Av Tessan - 24 november 2010 18:41

Är bjuden på dop. En lördag kl 16 med efterföljande dopmiddag..



Av Tessan - 24 november 2010 15:13

Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.


Platt?? Are you kidding me?? Har jag någonsin upplevt att min mage varit platt??


----------------------------------------------------------------------------------------


Nej det är inte så konstigt att bebisar har svårt att sova själva efter att ha blivit vaggade i nio månader. Jag bar Victor läänge för att få honom att sova. Många sa till mej att jag var tvungen att sluta, att jag skämde bort honom. Det är möjligt att jag gjorde. Jag fixade inte någon metod, 5 minutersmetoden varade väl i ungefär 1 minut hemma hos oss sen var han tillbaka i min eller Mickes famn.


Ja, jag skämde bort honom. Med kärlek och närhet. Gud va drygt det var att bära honom i nästan två år, men nu har vi igen det. Vissa fattade inte hur jag orkade, inte jag heller ibland. Det var två korta år av livet och nu har vi en trygg liten kille som vet att mamma och pappa alltid finns där när man vill ha en kram eller bara inte vill vara ensam.


Det är inte säkert att nästa bebis blir lika, men om det krävs så är jag redo att "skämma bort" den med.

Jag är stolt över att jag orkade göra det med Victor.

 

----------------------------------------------------------------------------------------


Kerstin, här kommer magbilden! Tihi, nä då, flåt, jag har glömt.. Imorgon ska jag på kalas och tänker piffa mej lite, då ska jag ta en bild..

Ovido - Quiz & Flashcards