Alla inlägg under augusti 2009

Av Tessan - 16 augusti 2009 10:19






Vilka KarusellBruttor va?!

Jag älskar Furuvik!!

Av Tessan - 16 augusti 2009 08:30

En liten apunge föddes i Liberia. När hon var en liten bebis så kom det ett gäng tjuvjägare och sköt ihjäl hela hennes familj framför ögonen på henne och tog henne till fånga. En apbebis är ungefär som en människobebis och det var mycket traumatiskt för henne. När hon vuxit upp i fångenskap blev hon en turistapa. Hennes ägare höll henne fastkedjad och drogad. Fullpumpad fick hon sitta på en stekhet strand dagarna i ända. Turisterna betalade, hon sattes i deras knän och de blev fotograferade tillsammans. Så kunde hennes liv ha sett ut till slutet om inte det var en svensk familj på orten som såg det fruktansvärda.

På något sätt lyckdes de rädda schimpansen som nu har namnet Linda. De fick med henne till Sverige där hon fick sitta i karantän tillsammans med IngMarie som arbetar på furuviks djurpark.


Nu bor hon i parken tillsammans med de andra schimpanserna! Hon mår bra. Tack vare denna familj som tog henne "hem" så har hon fått ett bra liv.


Jag tycker såklart att schimpanserna och övriga djur är naturligast om de får leva i sin vanliga miljö i sina vanliga länder, men i såna här fall är det ju underbart att ett litet apliv gick att rädda på detta underbara vis!

Jag ömmar lite för dessa underbara djur! Skulle kunna åka till furuvik enbart för att titta på schimpaserna och skulle mer än gärna vilja vara en i flocken och känna känslan av att vara betrodd av dom. I furuvik är det bara en person som kan gå in med dom, skulle någon annan försöka så kastar aporna själva ut den.


Åk till Furuviksparken och stöd deras arbete för att rädda schimpanserna!

Av Tessan - 16 augusti 2009 07:48

Underbart en söndag 06.45 att vakna till Virres ljuva stämma: MAAAMMA, MAAAMMA, MAAAAAAAAMMMMMMA!!! "Jaaaa, jag kommer" Upp och göra välling. -Hoppas han somnar av en liten liten sväng till.. Men nej.. Efter vällingen: -Kack Mamma.. Han är ju underbar.. Sen full fart! Jag gick upp och slog på Mumin. Fick sova en halvtimme till. Lovely! Men nu ska vi leka! Jag ska inte klaga, det finns dom som har barn som går upp kl 6 och ännu tidigare. Igår sov Virre till 8.30! Sen att jag kom i säng väldigt sent igår är ju inte hans fel.


Gosade mycket med Lisen igår. Hon går runt här lite som en osalig ande, följer mej varje steg jag tar. Lägger sej och vilar lite varstans. Ligger mitt på golvet ibland. Dricker mycket vatten så jag tror hon håller på o laddar. Vi låg och kände hur de små bebisarna rörde sej där inne igår. Som små hårda knölar därinne. Helt fantastiskt! Undrar hur många det är?!

Av Tessan - 15 augusti 2009 20:57

Tror att min sambo hyrde denna film för att få hålla om mej inatt.. Läste på baksidan och den verkade lite läskig...

Av Tessan - 15 augusti 2009 11:38

Igår gav sej en kattunge eller något tillkänna. Jag strök Lisen över sidan när jag kände ett hålrum som sedan fylldes.


Kan det ha varit en spark? Har bäddat iordning ett bo nu ialla fall får se när de tänker komma..

Av Tessan - 13 augusti 2009 22:45

Att sitta inne och få höra spöregnet slå mot taket..


-Och i nästa stund komma på att både katt och tvätt är kvar ute..

Av Tessan - 13 augusti 2009 16:09

Vi har fått in så galet snygga jeans på jobbet! Jag köper ett par redan idag tror jag! Det blir i så fall de dyraste jeansen jag någonsin köpt... Men något måste man unna sej.. *blinkar med de blå ögonen*

Av Tessan - 13 augusti 2009 12:30

Ovido - Quiz & Flashcards