Alla inlägg under december 2010

Av Tessan - 8 december 2010 15:03

Idag är det precis en månad kvar till beräknat födelsedatum! Det har jag firat genom att packa upp Litens kläder ur kartonger och ner i byrån! Vet nu vad som finns och vad som behöver handlas!


Virre är fortfarande sjuk och får inte gå ut, han börjar bli lite rastlös och tycker det är tråkigt och jag får dåligt samvete för att han verkar kämpa på och leka själv så mycket. Jag försöker leka med honom så mycket som möjligt men det går ju inte hela tiden. Och ut skulle vi nog inte gå idag i alla fall när det är typ hundra minus ute. Brrr!!


Micke är ledig idag också. Ibland är det så skönt att bara vara lediga tillsammans och skrota runt. Fika lite, äta lite, prata lite..


Jag har rensat ur frysen och skafferiet och vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag har kastat rakt i soporna :(

Micke är nog ändå den mest effektiva, han kämpar på med vårat sovrum. Allt för att göra mej nöjd :) Och för att det ska vara klart när Liten kommer. Han är så snäll och håller på och tapetserar och fixar och gnäller inte och jag bara pekar och säger hur det ska vara. Det slår mej vilken tur jag har, som får bestämma och han gör. Och att jag har en karl som vill göra. Och som kan, som är duktig!

 


En liten sneakpeak.

Nu kommer karln hem, han har varit och köpt tapetlim. Jag ska nog fixa lite kaffe och fjäska med!   

Av Tessan - 7 december 2010 16:17


Fick faktiskt följa med hem från kupolen. Nytillskottet ska väl inte bara behöva ha ärvda kläder?? Ska nog köpa något mer också. Det finns ju så himla mycket fint.



Tänk om det är en tjej.. Finns så himla mycket fina tjejkläder. Har en känsla av att hon kommer vara gansla mycket klädd i rosa.. Och lite grabbiga kläder från Virre. Det är ju synd att inte använda bara för att det är helikoptrar och sånt på. Men undrar vad det blir då...


Vad jag tror???

Jag har faktiskt inte den blekaste! Ingen känsla alls. Men om jag ska gissa så tror jag fortfarande en kille.. Men det är en ren gissning! Jag vill VETA!

Av Tessan - 7 december 2010 16:03

LillVirre är sjuk. Typiskt när han skuklle vara på dagis den här veckan, men halva dagis var tydligen sjukt plus att det går magsjuka så vi håller oss därifrån.


Får försöka aktivera så gott det går här hemma. Med tanke på att han är sjuk så blir det lugnt, mest TV om jag ska vara ärlig. Vi har bakat lite också och kokat lite knäck! Mums! Jag älskar knäck!


Jag känner mej tung och lite otålig. Jag är helt fantastiskt mycket gravid för tillfället. Har mycket sammandragningar och jag tycker det känns som om det borde vara klart snart. När som helst efter 1 januari är det dax, lilla vän!


Tänkte jag skulle kosta på mej att gå till fotvården innan bebis kommer. Jag har diskuterat med mejsjälv om jag ska kosta på mej att gå och tråda och färga brynen eller om jag ska fixa fötterna. Jag valde ögonbrynen för det var billigast, men kom sen på att det går ju så himla fort att göra själv så jag bestämde mej för att låta bli båda. Men jag behöver verkligen fixa fötterna, fy de ser hemska ut. Och lite lyx är man väl värd efter snart 9 månaders kämpan?!


I söndags kastade Micke ut mej, ja inte bokstavligt utan han skickade iväg mej till kupolen med mamma. Undrar om han tycker att jag är hemma för mycket. Men det var faktiskt lite skönt att åka iväg själv och bara gå dit näsan pekade. Lite tomt såklart att inte springa efter Virre, men nu fick jag ju lite julklappar inhandlade också.. Med betoning på LITE.


Köpte tapeter till sovrummet också, så nu ni är det snart klart. Micke har fått jobba lite extra bara så det har inte funnits någon tid till det. Men det är på gång och det räcker så bra för mej!

Av Tessan - 3 december 2010 17:18


Prinsessan på stjärten..  

Av Tessan - 3 december 2010 16:05

Tänk, när vi hade samtal på dagis så berättade fröken om diskussionerna runt det här med 15 timmars barnen.. Enligt reglerna i falun så ska de barnen gå 8-11 på förskolan 5 dagar i veckan. Jag tycker inte heller att det är en bra tid, men det är för att vi har så jäkla svårt att ta oss upp på morgonen.


Men.. 15h barnen får inte lunch på dagis, vilket gör att när föräldrarna hämtar kl 11 så hämtar man ett hungrigt barn. Det blir hem och äta direkt. Vissa föräldrar har verkligen skrikit över detta och säger att vi kan inte (hinner inte) laga riktig mat åt våra barn nu, de får bara färdigmat (köttbullar, fiskpinnar osv) och så blir de förbannade på förskolan som bara gör som de blir tvungna. De drar in där det går att dra in. Maten.. Vad har de annars att dra in på? Vi står ju redan för blöjor, hjälmar osv. Jag skulle inte vilja att mitt barn fick mat på dagis på bekostnad av att de skulle vara tvungen att dra in timmar på personalen. Dessa fantastiska utbildade människor som tar hand om våra barn! Varje dag!


Likväl berättade hon om föräldrar som beklagat sig över att man inte fick lägga in tid att handla under dagistid. Man lämnar ju inom skälig restid och där ingår ju normalt inte en veckohandling. Visst smiter vi alla in på affären och handlar en mjölk eller två nån gång innan hämtning men nu pratar vi riktig handling. "Vi kan inte handla med barn" heter det. Men for Christ sake, lär er det då?! Lär barnen att handla. Gud vet att man får ta sina fajter vid godishyllan och vid disneyfilmerna men det tar ett par gånger sen vet dom!


Allt handlar om tålamod, planering och tålamod. Vi snackar ingen liten stubin, nu snackar vi tonvis med tålamod! Man får inte alltid allt man vill ha, men (enligt mig) man kan inte alltid säga nej till allt heller, för i ärlighetens namn, visst slinker det med en snickers ibland fast det var det på lappen vi skulle ha...??? Men barnen måste lära sig, ett Nej är ett Nej. Men frustrationen är ofta ett faktum och det gäller att stålsätta sig.

Och angående maten. Planering. Storkok med köttfärssås, korvgrytor, köttgrytor, hemmarullade köttbullar, köttfärslimpa, går att frysa in i portionslådor och bara fixa till-maten till. Och inte är vi väl så fina att barnen dör av att äta fiskpinnar nån gång i veckan? Lyxa till det med lite fina kokta grönsaker!


Jag kan inte förstå problemet. Jag är en människa som inte får något alls gjort när inte Virre springer runt benen på mej. Det är mycket roligare att baka när han vill hjälpa till även om det tar lite längre tid. Det är mycket trevligare att handla när man har någon att småprata lite med under tiden. Visst blir vi ståendes en stund vid filmerna först för att titta vilka Tomten borde komma med, sen vid fiskdisken, sen vid lösgodiset, men när vi går ut är vi färdiga, nöjda och kan glatt dela på en dricka i 10 minuter innan vi packar oss iväg. Jag älskar att umgås med mitt barn även om vi är osams ibland!

Av Tessan - 3 december 2010 15:35

Har jag glömt från tidigare år eller blir det så här mörkt såhär tidigt på vintern? Fasen det mörknar ju vid 15. Kan inte komma ihåg att jag tyckt det varit så tråkigt tidigare år..


Idag har jag Virre hemma.. Han skulle egentligen vara på dagis men äh, jag har honom hemma. Ut och dra med honom i 15 minusgrader för att vara på dagis när jag är hemma.. Jag skulle i alla fall iväg och handla nu på eftermiddagen så då fick han följa med ut och röra på sej då. Vi tog lite MammaVirreMys också..



Tapetsera söndag-måndag, sen helt klart sånär som på dekoration och gardiner. Wee! Jag får mina drömmars sovrum. Jag kommer bli såå nöjd!



Av Tessan - 2 december 2010 18:46

(Kommer inte ihåg namnet på sajten)


"Datingsajten för dig som är i ett förhållande"


Öööh, har jag missat nåt? Varför??

Ovido - Quiz & Flashcards